Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Новини
24 януари (вторник)

„Енерго Про“ информира областния управител на Шумен за възможността за разсрочено плащане на сметките за електроенергия

IMG_2915

Областният управител Донка Иванова с писмо от ръководството на „Енерго-Про“ беше информирана за възможността за разсрочване на сметките за електроенергия, която компанията предлага на своите клиенти, предвид регистрираното повишено потребление на електроенергия на територията на Североизточна България.

В писмото се посочва, че в резултат на значително по-студеното време през настоящия зимен сезон, „Енерго-Про“ регистрира повишено потребление в цялата Североизточна България, в това число и в област Шумен. Според данните на дружеството средната сметка на битовите абонати за декември 2016 година е с 10% по-висока в сравнение със същия месец на 2015 година.

Повишено потребление компанията отчита и от началото на месец януари 2017г. Регистрираният пик до момента е бил на 11 януари, когато потреблението е достигнало нива с близо 62 на сто повече в сравнение със същия ден на миналата година.

В тази връзка „Енерго-Про“ предоставя възможност на своите клиенти да разсрочат сметките за електроенергия. Тези от тях, които срещат затруднения да покрият задълженията си в срок, могат да подадат заявление за разсрочване в удобен за тях клиентски център на компанията, се посочва в писмото на компанията.

От дружеството информират, че специалистите на компанията ще разгледат всеки случай и ще се свържат с клиентите, за да им предложат индивидуална схема на разсрочване.

При необходимост от допълнителна информация и консултации, клиентите на компанията могат да се обръщат към служителите в денонощия телефонен център на 0700 161 61.