Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Новини
9 февруари (четвъртък)

Новият областен управител на Шумен Валентин Александров встъпи в длъжност

IMG_4793

Новият областен управител на Шумен Валентин Александров официално встъпи в длъжност. Пред служителите от администрацията и журналисти той прие поста от досегашния областен управител Донка Иванова. Валентин Александров беше назначен за областен управител на Шумен с решение на Министерски съвет.

„За мен е голямо предизвикателство да поема поста областен управител след г-жа Донка Иванова. Всички сили ще впрегна, за да надградя това, което сте постигнали вие и екипа, който ръководихте, за да може гражданите на Шумен и на областта да видят в мое лице един верен помощник, който ще раздаде силите си за наболелите проблеми, които съществуват“, заяви Валентин Александров. Като първа задача в работата си той посочи провеждането на честни и прозрачни избори. Друг важен приоритет ще е насочен към преодоляване на негативното отношение на служителите в администрациите към гражданите, като предстоят срещи на областния управител Валентин Александров с ръководителите на структурите на държавната администрация.

Досегашният областен управител Донка Иванова благодари на екипа, с който е работила през изминалите 2 години. „Благодаря ви за съдействието, експертността и коректното отношение. Благодаря ви за това, че заедно успяхме да реализираме приоритетите, които си поставихме. Заедно реализирахме планирането в областта на здравеопазването, социалната сфера, туризма. Заедно с вас продължихме реформата във ВиК сектора, партнирахме си и много добре с общините, развихме и неправителствения сектор, изпълнявайки обществения договор. Заедно се справихме с предизвикателствата, като се започне от наводнението, трагедията в Хитрино и трудностите в зимния сезон. Няма как да пропусна добрата ни работа по организиране и провеждане на изборите, за което нямаме жалби и оплаквания от нито една политическа сила”, каза Донка Иванова.

Новият областен управител на Шумен Валентин Александров е магистър по педагогика от Шуменския университет, специализирал е публична администрация в УНСС. Има 27-годишен стаж в системата на МВР. Работил е като началник  сектор „Криминален“, началник на РПУ, началник служба „Полиция“. Бил е директор на ОДМВР – Шумен. Работил е като консултант по сигурността в „Алкомет“ АД.

IMG_4795