Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Новини
7 февруари (вторник)

Обезопасен е мостът на пътя Шумен-Бургас на изхода от Шумен

IMG_4781

Предприети са необходимите действия по обезопасяване на моста по пътя Шумен – Бургас при детелината на изхода от Шумен, където тази сутрин се създаде аварийна ситуация поради надвиснал парапет над жп линията София – Варна. Създадена беше организация и с тежка техника на фирма „Автомагистрали – Черно море“ бяха отстранени компрометираната тротоарна конзола и парапета.

Към момента съоръжението е обезопасено. Поставени са необходимите пътни знаци и движението в участъка се извършва в двете посоки, но с ограничена скорост и повишено внимание. От 14.00 ч. движението на влаковете в междугарието Шумен – Хан Крум е възстановено.

Областният управител Донка Иванова се запозна на място със ситуацията. Тя разговаря със служебния  министър на регионалното развитие и благоустройството

Спас Попниколов и с председателя на УС на агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов, като ги информира за инцидента и необходимостта от спешен ремонт на съоръжението.

Предстои да бъде изпратено искане до Министъра на регионалното развитие и благоустройството за аварийно възстановяване на пътното съоръжение /жп надлез/ и за отпускане на необходимите средства за ремонт.

IMG_4785