Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Новини
29 октомври (четвъртък)

Областният управител Донка Иванова беше гост на изложбата на детски рисунки, организирана от фирма „Ал и Ко“

IMG_2313

Областният управител Донка Иванова подкрепи инициативата на фирма „Ал и Ко“, която по традиция за трета поредна година организира конкурс за детски рисунки. Темата тази година е „Историческите забележителности на Шумен и околността“, като в конкурса със свои творби се включиха ученици от СОУ ,,Сава Доброплодни“, СОУ „Йоан Екзарх Български“ , СОУ „Панайот Волов“ , СОУ „Трайко Симеонов“ , III ОУ „Димитър Благоев“ и II ОУ „Д-р Петър Берон“.

Гост на откриването на изложбата в регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ беше областният управител Донка Иванова, която поздрави всички участници в конкурса и пожела през следващата година инициативата да се разшири на територията на цялата област. Донка Иванова покани изложбата от детски рисунки да гостува в обособеното арт пространство в сградата на Областна администрация.

Тази инициатива се превърна в традиция за фирмата. Ще я продължим и през следващите години, като бихме искали да включим всички училища в града. Другата година ще разчитаме и на идеите на учениците за избор на тема за конкурса, каза собственикът на фирмата Димитър Александров.

Най-добрите шест творби получиха специална награда, а рисунките ще бъдат отпечатани в календарите на фирмата за 2016г.

IMG_2317