Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Новини
18 май (сряда)

Областният управител Донка Иванова подкрепи благотворителната кампания за набиране на средства за ремонт на църквата в Нови пазар

IMG_3581

Благотворителен концерт за набиране на средства за ремонт на църквата „Света Параскева“ и изграждане на неделно училище в Нови пазар събра стотици жители на града в залата на народно читалище „Христо Ботев 1872“. Сред гостите, които подкрепиха инициативата, бяха областният управител Донка Иванова и заместник-областните управители Селиме Кърджалиева и Петко Шаренков.

„Храмът е построен през далечната 1850 година. Той е сред най-старите в региона и от изграждането му не е правен основен ремонт“, разказа отец Андрей, който е един от инициаторите на кампанията.

Благотворителната акция стартира през месец октомври 2015 година и до сега са събрани близо 50 000 лева, с които започват ремонтните дейности. „Нужни са още средства, за да приключим ремонта, да се реставрира иконостаса и да се изографисат стените в църквата“, каза отец Андрей. Той благодари на всички, които подкрепят начинанието и на участниците в концерта-детски състави и формации от Нови пазар и певицата Тони Димитрова.

IMG_3593

IMG_3589