Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Новини
19 септември (понеделник)

Областният управител Донка Иванова връчи печата на Районната избирателна комисия

IMG_4011

Областният управител Донка Иванова пожела успешна и ползотворна работа на Районната избирателна комисия в Шумен, която днес проведе първото си заседание. Донка Иванова представи пред медиите членовете на комисията. Съгласно решение на ЦИК председател на Районната избирателна комисия е адвокат Валентина Велева. Заместник-председатели са Георги Иванов и Светлена Бъчварова, секретар е Ахмед Джамбазов и членове- Георги Георгиев, Турхан Каракаш, Милен Беджев, Дилян Нанев, Светозар Петков, Василина Кънчева, Емил Петров, Юлиян Русев и Кирил Кирилов.

Връчвайки печата на РИК на председателя Валентина Велева, областният управител Донка Иванова изрази увереността си, че членовете на комисията ще работят отговорно, за да бъдат проведени изборите в спокойна и сигурна обстановка. Тя подчерта, че Областна администрация ще изпълни своите ангажименти и ще бъдат осигурени всички необходими условия за спокойна работа на комисията. „Убедена съм, че с изпълнението на отговорностите на общините и всички други институции, които имат конкретни задължения, ще проведем успешно и без сътресения изборите за президент и вицепрезидент“, каза областният управител Донка Иванова.

Председателят на РИК Валентина Велева подчерта, че членовете на комисията имат опит в провеждането на избори и изрази убедеността си, че няма да има никакви проблеми в работата им, както е било и досега.

До изборния ден РИК-Шумен ще се помещава и ще провежда своите заседания в зала 408, ет. 4 на Областна администрация-Шумен.

IMG_4007