Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Новини
21 февруари (вторник)

Областният управител Валентин Александров обсъди с институциите готовността за предстоящите избори за народни представители

Валентин Александров

 

На поредица от срещи областният управител Валентин Александров обсъди хода на подготовката в област Шумен за предстоящите на 26 март избори за народни представители.

В разговор с директора на Областната дирекция на МВР ст. комисар Ялчън Расим и началниците на районни управления областният управител Валентин Александров се запозна с извършваните в момента охранителни обследвания на секционните избирателни комисии по места.

Съвместно с началника на Районното управление в Шумен и представители на Областна администрация Валентин Александров посети Средно училище „Трайко Симеонов“, където ще се помещава РИК и ще се приемат и обработват протоколите от секционните избирателни комисии в деня на изборите. Заедно с директора на училището Галина Сакарова бяха коментирани необходимите мерки, които ще бъдат извършени за осигуряване на нормалната работа на комисията и осигуряване на необходимите битови условия, за да се осъществи ритмичност при предаване на протоколите.

С цел осигуряване на по-добра координация беше проведена среща между РИК,  секретарите на общините и Областна администрация, на която се коментира изборния процес и ангажиментите на всяка от страните, готовността на общините за провеждане на изборите, съвместната им работа с РИК, както и предаването на изборните книжа и материали в предизборния и изборния ден.

Предстоят срещи на областния управител с Окръжна прокуратура, ТД ДАНС и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.