Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Новини
19 май (петък)

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски” отбеляза Патронния си празник

IMG_5068

Областният управител проф. Стефан Желев беше гост на тържеството, с което Шуменският университет „Епископ Константин Преславски” отбеляза Патронния си празник. Тържеството започна с Благослов на патрона, прочетен от първокурсничката Йълдъз Муса и поднасяне на цветя на признателност пред Свитъка-паметника.

„Трябва да се гордеем с името на нашия патрон и всеки ден достойно да го отстояваме“, заяви в словото си ректорът проф. Георги Колев и съобщи, че тази година Светият синод е започнал процедура по канонизация на патрона на Университета Епископ Константин Преславски.

В поздравителния си адрес областният управител проф. Желев пожела на всички преподаватели и служители здраве и силен дух за високи постижения и занапред, а на студентите – амбиция и смелост да сбъднат мечтите си.„Днешният тържествен ден носи удовлетворението от значимите постижения, от реализираните проекти и намерения, от упорития, изпълнен с радост и отдаденост към образованието и науката всеотдаен труд”, се казва още в поздравлението.

На празника ректорът проф. Колев удостои със знанието Почетен професор на Шуменския университет доц. д-р Стоян Танев за съществения му принос за издигане, утвърждаване и популяризиране на името на университета. Бяха връчени и Наградите на ректора за 2016 г.

IMG_5070