юли, 2012

Областният управител Димитър Александров откри фотоизложба с проекти на ОП „Развитие на човешките ресурси”

Пътуваща фотоизложба под надслов „Те направиха първата крачка….. и успяха” откри пред ДКТ „Васил Друмев”в Шумен областният управител Димитър Александров. Целта на форума, иницииран от управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, е по интересен и достъпен начин да бъдат представени  добри практики от проекти, финансирани със средства от оперативната програма. В рамките на изложбата 40 фотографии разказват конкретни човешки истории за това как всеки може да промени живота си с помощта на европейското финансиране. „В години на световна икономическа и финансова криза, когато няма растеж и инвестиции, тези средства са изключително важни за нашето общество. От друга гледна точка, тук вече търсим и социалната страна на нещата, търсим професионалното израстване на хората и подпомагане на бизнеса“, заяви областният управител Димитър Александров. Той пожела всички примери, показани в изложбата, да помогнат на хората и да ги стимулират да се възползват от възможностите на програмата. При откриването Наталия Ефремова, главен директор на Главна дирекция “Европейски фондове, международни програми и проекти” в МТСП, каза, че това е един много добър начин за отчитане на свършеното след средата на програмния период. Над 650 000 души от страната, сред които безработни, студенти, ученици, работещи, са се докоснали до програмата.

Областният управител Димитър Александров пожела успех на Олимпийските игри в Лондон на лекоатлетката Силвия Дънекова

Областният управител Димитър Александров се срещна днес с лекоатлетката Силвия Дънекова от Нови пазар и нейния треньор Елена Василева. Само преди седмица спортистката спечели квота за участие на Олимпиадата в Лондон в бягането на 3000 м с препятствия. „Постижението на Силвия е впечатляващо. За всички нас е гордост, че тя ще представя Шуменска област на най-значимото състезание за всеки спортист, каквото са Олимпийските игри”, каза Димитър Александров и пожела успех на Силвия Дънекова в предстоящите стартове.

За първи път състезател по лека атлетика от Шуменския регион ще участва на Олимпийски игри. За игрите в Лондон, която започнат на 27 юли, България има 8 спечелени квоти за стартовете по лека атлетика. Три са състезателките в беговите дисциплини, сред които и Силвия Дънекова.