С тържествена церемония в Шумен започна международно военно спортно състезание  MILCOMP, което ще се проведе в дните от 1 до 7 август. Над 100 души от Белгия, Германия, Полша, ЮАР, Дания, Испания, Финландия, Холандия, Франция, Великобритания, Норвегия и САЩ пристигнаха за участие в надпреварата, която е част от 68-ия конгрес на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва /CIOR/. На церемонията присъстваха областният управител Донка Иванова, народните представители Любомир Христов и Иван Иванов, заместник-областният управител Петко Шаренков, началникът на НВУ “Васил Левски” бригаден генерал Пламен Богданов, граждани.

След 2009-та година, сега за отново в България се организира конгрес на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва и аз приемам този факт като висока оценка на партньорството и участието на нашата страна в дейностите на НАТО. За първи път нашият град приема домакинството на форум от такъв ранг и за мен е чест да ви приветствам. Вярвам, че в дните, прекарани в България и Шумен, ще споделите своя опит, умения и знания, но същевременно ще имате добра възможност да научите повече за нашата страна и за българската армия, за нейната славна история и за нейната боеспособност в наши дни”, каза в словото си областният управител Донка Иванова, която пожела успех на участниците в надпреварата.

Програмата на състезанието включва стрелба с пистолет „Макаров“ и автомат „Калашников“, хвърляне на гранати, щафетно плуване с препятствия, крос 2 000 метра с препятствия,  16 км ориентиране. Домакин на форума е факултет “Артилерия, ПВО и КИС” към Националния военен университет „В. Левски“.

Коментар

You must be logged in to post a comment.