Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
30 октомври (петък)

Заведенията на територията на област Шумен с работно време до 22.00 часа до 16 ноември

Областният управител проф. Стефан Желев проведе днес неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб. Трайната тенденция за повишаване на заболеваемостта и увеличаването на случаите на COVID-19, които ежедневно регистрираме на територията на област Шумен, налага необходимостта от въвеждането на допълнителни временни противоепидемични мерки, с цел ограничаване на разпространението на  коронавирусната инфекция в региона, е позицията на областния управител.  Междувременно в Областна администрация се получават сигнали за опити да се заобиколи заповедта на министъра на здравеопазването и въведените ограничителни мерки за нощните заведения, като под различна форма се организират събития в тези заведения.

В тази връзка, с оглед критичната епидемична обстановка на територията на област Шумен, Областният кризисен щаб реши:

1. Във всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, барове, клубове и други) да се осигури физическа дистанция от 1,5 м. между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси, като не се допускат повече от 6 човека на една маса. В същите да се въведе работно време до 22.00 часа и да се създаде такава организация на работа, която да не допуска струпване на хора извън местата за консумация.

Възлага се на директора на РЗИ – Шумен да изготви съответната заповед за изпълнение на решенията, която влиза в сила от 00.00 часа на 02.11.2020 г. до 00.00 часа на 16.11.2020 часа.

Skip to content