Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
19 януари (вторник)

Започва изследване на учителите в област Шумен за COVID-19 с бързи антигенни тестове

Започва кампания за изследване на учителите и непедагогическия персонал в училищата в област Шумен за COVID-19 с бързи антигенни тестове. Това стана ясно на работна среща на областния управител проф. Стефан Желев с директора на РЗИ д-р Пепа Калоянова, началника на Регионалното управление по образованието Боряна Николова и представители на общините в региона.

Д-р Калоянова обясни, че предстои да бъде извършена организирана кампания за това изследване, което ще бъде безплатно и по желание. По график екипи на РЗИ ще посетят всички общини и ще обучат на място медицинския персонал в училищата, който от своя страна ще изследва работещите педагози в учебните заведения. Около 2 300 души са учителите и непедагогическия персонал в училищата в област Шумен.   

Целта е да се ограничи разпространението на инфекцията в организирани колективи, каквито са училищата, каза д-р Калоянова. Кампанията трябва да приключи преди началото на втория срок- 4 февруари, когато се очаква да бъде възстановено присъственото обучение по определен график.

Skip to content