Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
13 ноември (петък)

На 15 ноември отбелязваме Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

С резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005г. Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия се отбелязва всяка трета неделя на ноември.  На 15 ноември целият свят за 15-ти път ще се обедини от една и съща кауза-да се съхрани човешкият живот и да се отдаде почит към всички, които са загубили живота си в катастрофи на пътя.

Областна администрация Шумен отново подкрепя инициативата, която тази година в България преминава под мотото „На пътя животът е с предимство“.

Безопасността на пътя е споделена отговорност и за нейното повишаване е необходимо ангажирането на всички хора, необходимо е всички заедно да преосмислим отношението си към безопасността на движението-да правим отговорния избор за движение със съобразена скорост, извършване на умели маневри, които не поставят хората в риск и дават предимство на живота.  

Нека всички заедно като участници в движението да се обединим и дадем своя принос за подобряване на безопасността на движението по пътищата и запазване на живота и здравето на хората. Нека да сме внимателни на пътя и да се движим безопасно!

Skip to content