Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
17 май (петък)

1,3 млн. лв. са изплатени досега на тютюнопроизводители от региона по схемата de minimis като обезщетения за неизплатена продукция

Над 1,3 млн. лв. са изплатени към момента на тютюнопроизводители по схемата „de minimis“ за обезщетения за предадена и неизплатена продукция от предходни години. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която заедно с министър-председателя Бойко Борисов се срещнаха с тютюнопроизводители в село Пристое. Бюджет  в размер на  3,2 млн. лв. е гласуван от УС на Държавен фонд „Земеделие“ след срещата преди месец на тютюнопроизводителите с премиера, на която беше поставен този проблем. „Това е първата и единствена по рода си подобна помощ, която се дава на производители. Трябва да сте убедени, че това е специално разбиране към вас, за трудното земеделие и дейност, с които се занимавате“, заяви министър Танева. Тя посочи, че от общо 808 приети заявления са изплатени близо 350. „Не е платено на тези, които трябва да коригират документите си. Проблемите, възникнали по повод подадените документи, се комуникират със заявителите. Надявам се в началото на юни плащанията да са приключили, но това зависи от вас“, каза министър Танева.

„Идвам да се уверя дали Министерството и Държавен фонд „Земеделие“ изпълняват това, което съм разпоредил. Разбрах, че се действа в график. За  догодина бюджетът върви добре, така че да сте спокойни“, заяви премиерът Борисов. Той призова производителите да застраховат продукцията си, за да е по-лесно след това подпомагането при бедствия.

IMG_6714

Skip to content