Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
24 май (неделя)

24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев отправи поздравления към учители, ученици, просветни и културни дейци по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На този ден изразяваме преклонението си пред великото дело на Светите братя Кирил и Методий. Прекланяме се пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители и просветители, съхранили българското слово и духовността ни. 24 май е празник, който ни изпълва със самочувствие и национална гордост, връща ни към възрожденските идеали и добродетели на нашия народ.

Сега, когато живеем във време на изпитания, Вие, учителите, сте тези, които предавате този силен дух и вяра във възможностите на Вашите ученици. Благодаря Ви за отговорността и всеотдайността, за организацията, която направихте, за да продължи усвояването на знанията и уменията от всяко дете.

Пожелавам Ви да следвате неуморно просветителската мисия, завещана ни от нашите предци, да давате грамотност и разпалвате любовта към родния език и науката във Вашите ученици, за да станат утре достойни и успешни хора.

Желая Ви здраве, силен дух и удовлетворение от постиженията!“, се казва в поздравителния адрес на областния управител.

Skip to content