Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
10 април (вторник)

72 –ри Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй – Околчица“ 2018 г.

Походът се провежда ежегодно в дните от 27 май до 2 юни, в една походна колона по 120-километровия „Ботев път“ от Козлодуйски бряг до връх Околчица във Врачанския балкан.

72-рият Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица“, 2018 г. се провежда под патронажа на Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и се посвещава на 142-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

Като основен организатор на проявата, Областна администрация Враца е разработила Регламент, определящ реда и начина на участие в 72-рия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица“, 2018.  .

В маршрута на най-мащабната европейска туристическа проява са включени обекти от „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“. Походът се ръководи от екип на СКО „Леденика“ – Враца. В проявата могат да участват всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи, както и индивидуални участници и самостоятелни групи.

Срокът за подаване на заявка за участие е до 11.05.2018 г. Всички необходими документи по образец са публикувани на електронната страница на Областна администрация – Враца  и се подават по електронен път на obl-vr@vratsa.government.bg или на адрес: гр. Враца, ПК 3000, бул. „Демокрация“ №1, Областна администрация – Враца. Регламентът може да намерите тук:

http://vratsa.bg/files/file/botev_pohod_2018/%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%2072-%D1%80%D0%B8%20%D0%9D%D0%A2%D0%9F.pdf

Областна администрация – Враца осигурява за ученическите групи в похода храна и питейна вода, а също автобусен и товарен транспорт в дните от 27 май до 2 юни на територията на община Враца. Туристическата проява е изцяло обезпечена с екипи на Центъра за спешна медицинска помощ, на Областна дирекция на МВР – Враца и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Походът се провежда със съдействието на Министерство на образованието и науката, Министерство на туризма, Регионалните управления на образованието в страната, Български туристически съюз, СКО „Леденика“ – Враца и общините в област Враца, през чиито територии преминава 120-километровият „Ботев път“.

Skip to content