Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
14 юни (сряда)

Деветгодишна шуменска художничка спечели Гран-при на Международния детски конкурс „Марка на дружбата“

Деветгодишната Хрисияна Минчева, ученичка от възпитаничка на Арт-школата в Обединения детски комплекс-Шумен,  спечели Гран-при от Международния детски конкурс “Марка на дружбата”, провел се в град Херсон, Украйна.

На церемония днес в Обединения детски комплекс малката художничка получи наградата си и поздравления за представянето си от заместник-областния управител Ширин Вели и от Найден Косев, заместник-кмет по образование и култура на община Шумен. Ширин Вели връчи на Хрисияна и поздравително писмо от посланика на България в Украйна  Красимир Минчев, в което той изразява благодарността си към талантливата художничка за успешното представяне на българската държава.

Конкурсът се организира за пета поредна година от Всеукраинския благотворителен фонд “Надежда и Доброта”, украинската държавна поща, ротари клуб Херсон, Организация на българите в Херсон и Международния университет в Хюстън, Тексас – САЩ.

В тазгодишното му издание са участвали 800 деца от 9 държави с общо 2415 творби. С рисунки на отличените участници във втория, третия и четвъртия конкурси са изработени пощенски марки в тираж 51 000 броя, които украинската поща  е пуснала в обръщение. Предстои да бъдат издадени марки с творбите на наградените участници от петото издание на конкурса.

IMG_5153

IMG_5167

Skip to content