Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
26 октомври (сряда)

Домът за стари хора в Шумен празнува 80 години от създаването си

Домът за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“ в Шумен отбеляза 80 години от създаването си. Гости на празничното честване бяха областният управител Донка Иванова, кметът на общината Любомир Христов, народният представител Ралица Тодорова, заместник-областният управител Селиме Кърджалиева, заместник-кметът по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова, директорът на регионална дирекция „Социално подпомагане“ Ивелина Андреева.

„Радвам се, че днес съм тук и искам сърдечно да ви поздравя по случай 80-та годишнина от създаването на Дом за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“, каза в приветствието си областният управител Донка Иванова. Тя благодари на всички служители и специалисти, свързали професионалния си път с тази специализирана институция, за грижата и отношението към възрастните хора и изрази убеждението си, че със съвместните усилия на местната и държавната власт ще бъде реализирано намерението за пребазиране на дома в нова сграда. На възрастните хора областният управител Донка Иванова пожела много здраве и радостни дни.

Фолклорната група към Дома за стари хора поздрави гостите, а Йорданка Стрелкова, чиято първа книга е издадена със средства на дарители, рецитира свои стихове. По случай празника е подредена изложба от предмети, изработени по програмите за трудова терапия, етнографска сбирка от носии, музикални инструменти, съдове, оръдия на труда и сечива от бита на българите през вековете.

Честването завърши с празничен концерт в зала „проф. Венета Вичева“ в Община Шумен.

IMG_4256

IMG_4255

IMG_4262

IMG_4260

 

Skip to content