Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
24 януари (вторник)

„Енерго Про“ информира областния управител на Шумен за възможността за разсрочено плащане на сметките за електроенергия

Областният управител Донка Иванова с писмо от ръководството на „Енерго-Про“ беше информирана за възможността за разсрочване на сметките за електроенергия, която компанията предлага на своите клиенти, предвид регистрираното повишено потребление на електроенергия на територията на Североизточна България.

В писмото се посочва, че в резултат на значително по-студеното време през настоящия зимен сезон, „Енерго-Про“ регистрира повишено потребление в цялата Североизточна България, в това число и в област Шумен. Според данните на дружеството средната сметка на битовите абонати за декември 2016 година е с 10% по-висока в сравнение със същия месец на 2015 година.

Повишено потребление компанията отчита и от началото на месец януари 2017г. Регистрираният пик до момента е бил на 11 януари, когато потреблението е достигнало нива с близо 62 на сто повече в сравнение със същия ден на миналата година.

В тази връзка „Енерго-Про“ предоставя възможност на своите клиенти да разсрочат сметките за електроенергия. Тези от тях, които срещат затруднения да покрият задълженията си в срок, могат да подадат заявление за разсрочване в удобен за тях клиентски център на компанията, се посочва в писмото на компанията.

От дружеството информират, че специалистите на компанията ще разгледат всеки случай и ще се свържат с клиентите, за да им предложат индивидуална схема на разсрочване.

При необходимост от допълнителна информация и консултации, клиентите на компанията могат да се обръщат към служителите в денонощия телефонен център на 0700 161 61.

Skip to content