Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
2 декември (сряда)

Филмова прожекция „Пътят на буквите“ в „Двора на кирилицата“ в Плиска

Община Каспичан и „Двора на кирилицата“ – град Плиска организират филмова прожекция на новия документален филм „Пътят на буквите“. Събитието е под патронажа на областния управител Донка Иванова и ще се проведе на 4 декември /петък/ от 13.00ч. в Картинната галерия в ,,Двора на Кирилицата” – град Плиска.

Сценаристи на филма „Пътят на буквите“ са Десислава Найденова и Ралица Димитрова. Режисьор е Ралица Димитрова. Оператор и продуцент на документалната лента е Пламен Герасимов. Филмът е сниман в 10 държави и се опитва да покаже делото на светите братя през възможно най-разнообразни гледни точки. Представя се гледната точка на много хора, чийто живот е пряко свързан с делото на Кирил и Методий. Сред тях са свещеници, пазители на храмове и хoра на изкуството. Мнението са си дали много учени, които представят делото на светите братя през своята призма.

На прожекцията са поканени да присъстват представители на Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на образованието и науката, областни управители и кметове от Североизточна България, представители на културната общност и туроператори.

Skip to content