Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
6 декември (сряда)

Фирма „САРК БЪЛГАРИЯ“ представи пред областния управител проф. Стефан Желев проекта си за изграждане на нов завод в Шумен

Областният управител проф. Стефан Желев се срещна днес с ръководния екип на фирма „САРК БЪЛГАРИЯ“ АД. Фирмата е част от турския холдинг „Sarkuysan A.S“ АД и изгражда в Шумен нов завод за производство на медни кабели.

Представителите на фирмата обясниха, че дружеството има добре развит пазар, холдингът е най-големият производител на мед в Турция и една от водещите компании в този отрасъл в Европа. „Шумен е обект на внимание от страна на много фирми, избрахме да инвестираме тук с помощта и препоръките на собственика на „Алкомет“ АД г-н Фикрет Индже“, разказаха от „САРК БЪЛГАРИЯ“. В началото в завода ще бъдат наети около 30 работници, но фирмата има намерение на по-късен етап да разшири инвестицията.

От своя страна областният управител проф. Стефан Желев приветства ръководството на фирмата за решението да инвестира в Шумен. „Всеки инвеститор е добре дошъл в област Шумен“, заяви проф. Желев и подчерта значението на инвестициите за устойчивото развитие на региона, за откриването на нови работни места и повишаване стандарта на живот. Той се ангажира да съдейства при необходимост от ускоряване и по-бързо уреждане на всички документи в процеса на строителство, а от фирма САРК БЪЛГАРИЯ“ благодариха на община Шумен за съдействието, което до момента им указват.

 

Skip to content