Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
20 април (сряда)

Форми на сътрудничество обсъдиха Общественият форум на неправителствените организации и общински съветници в Шумен

Общественият форум на неправителствените организации проведе първа среща с членовете на постоянната комисия по „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с неправителствените организации“ към Общинския съвет в Шумен. Това стана на провелото се днес редовно заседание на форума с участието на областния управител Донка Иванова и обществения посредник Иван Капралов.

Представителите на неправителствените организации представиха пред общинските съветници създадената в рамките на форума организация и поискаха изграждането на форми за трайно сътрудничество с колективния орган на местното самоуправление. Участниците във форума запознаха съветниците с идеята за създаването на общински фонд за подпомагане на малки проекти на неправителствените организации, като подчертаха, че тази идея може да се разработва съвместно с комисията по „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с неправителствените организации“. „Чрез този фонд ще се дава възможност за подкрепа на инициативи от страна на гражданите чрез неправителствените организации и това е цел, към която ние трябва да се стремим“, каза областният управител Донка Иванова.

Представители на различни неправителствени организации поставиха конкретни проблеми и предложиха общината да потърси начини за логистична подкрепа на техни инициативи. Председателят на постоянната комисия Наталия Стефанова изрази становището на колегите си, че сътрудничеството с НПО – сектора е важно за Общинския съвет и то може да се осъществява по различни начини. Участниците в днешното заседание се обединиха около идеята за създаването на общо информационно пространство в социалните мрежи, където да се публикуват различни идеи и инициативи на отделните организации.

Skip to content