Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
9 април (събота)

„Горски празник” на Шуменското плато

Областният управител Донка Иванова и заместник-областният управител Петко Шаренков се включиха в „Горски празник” на Шуменското плато, организиран в рамките на Седмицата на гората, която тази година се провежда под мотото „Подобри гората“. В инициативата, която бе част от националното честване на Седмицата на гората, участваха кметът на Шумен Любомир Христов, заместник-кметовете на общината, народните представители Ралица Тодорова, проф. Стефан Желев и Бюнямин Хасан. Десетки шуменци се включиха в празника пред летния информационен център на Природен парк „Шуменско плато”.

„Гората е най-голямото богатство на планетата. Надявам се да превърнем този празник в традиция, да научим децата си да се грижат за гората и да я пазим за бъдещите поколения“, каза директорът на Регионалната дирекция по горите Емил Гелов. Кметът на Шумен Любомир Христов честити празника на всички лесовъди и служители на горските стопанства.

Областният управител Донка Иванова, кметът на Шумен Любомир Христов и другите гости на празника се включиха в символично залесяване и засадиха дръвчета заедно с горските служители.

Участие в празника взеха танцови и певчески състави от СОУ „Сава Доброплодни”, които зарадваха присъстващите със своите изпълнения. Ученически отбори от общините Шумен, Нови пазар, Каспичан и Велики Преслав се включиха в разнообразни интерактивни игри, чрез които научиха повече за лесовъдската професия и горските екосистеми.

Picture 049

Picture 046

Skip to content