Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
25 юни (четвъртък)

Инициативи в област Шумен по случай 29 юни- Ден на безопасността на движението по пътищата

Поредица от инициативи ще бъдат организирани в област Шумен по случай Деня на безопасността на движението по пътищата, който се отбелязва на 29 юни с решение на Министерски съвет. Организатор е Областна администрация Шумен със съдействието и подкрепата на всички общини, ОД на МВР, РУО, БЧК и фирми от региона. Информационни кампании ще се проведат във всички общини, насочени към популяризирането на мерките за безопасност на движението по пътищата и обучението по пътна безопасност. Всички мероприятия се реализират под егидата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата”.

По инициатива на Областна администрация Шумен са отпечатани над 4 000 броя флаери и плакати, които са раздадени на общините, сектор Пътна полиция  при ОД на МВР Шумен и на доброволците от БЧК.

Като част от изпълнението на инициативата „С предпазен колан на задната  седалка“, партньорите по този проект се включват в кампанията и ще предоставят 30 броя постери по темата пътна безопасност за всички населени места на територията на област Шумен, където има действащи училища. Постерите визуализират важността на използване на предпазните колани за безопасността на децата при пътуване в автомобилите. Отново с тяхно съдействие са изработени материали за два билборда в град Шумен, които са предоставени безвъзмездно за ползване от община Шумен.

Регионално управление на образованието планира съвкупност от дейности в детските градини и училищата по повод Деня на безопасността на движение по пътищата, които включват презентации на електронните страници на детските градини и училищата, организиране на изложби и конкурси за рисунки, изготвяне на табла и информационни кътове, изготвяне на комикси по проект „Еразъм +“, както и провеждане на игри на открито, свързани с правилата за движение по пътищата. Ще бъдат проведени и партньорски инициативи със служители на ОД на МВР Шумен, сектор Пътна полиция под формата на викторини във виртуалната класна стая.

Всички общини също се включат с инициативи по повод Деня на безопасността на движение по пътищата. В населените места ще бъдат разпространени предоставените материали, ще бъдат поставени билбордове и информационни табели с послания по темата пътна безопасност, ще се организират образователни кампании съвместно с полицията.

Областният управител проф. Стефан Желев изказва своята благодарност към всички институции и фирми за съдействието и активността при реализацията на тази инициатива и отправя призив да сме отговорни и толерантни на пътя.

В ролята си на водачи на МПС, на пешеходци или на велосипедисти, нека бъдем внимателни на пътя и да спазваме правилата за безопасно придвижване.

1

IMG_0505

Skip to content