Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
4 януари (сряда)

Институциите са в готовност за работа при усложнена зимна обстановка

Областният управител Донка Иванова проведе работна среща за набелязване на превантивни мерки във връзка с прогнозите за усложняване на метеорологичната обстановка.

В разговор с директора на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Иван Иванов,  директора на Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Калоянова, директора на Областно пътно управление Димитър Ковачев, както и с кметовете на общините в областта, беше направен анализ и оценка на обстановката с оглед очакваните снеговалежи и силни ветрове. Планирани бяха превантивни мерки и действия за реакция, които ведомствата и общините ще предприемат.

Областният управител Донка Иванова разпореди пълна мобилизация на фирмите, ангажирани с почистването на автомагистрала Хемус и републиканските пътища на територията на област Шумен.

Общо 78 души са болните на хемодиализа от област Шумен. На кметовете на общините областният управител Донка Иванова препоръча болните на хемодиализа да бъдат транспортирани своевременно до областния град с цел осигуряване на тяхното безпроблемно обслужване от отделението по хемодиализа. За тях в МБАЛ-Шумен има създадена организация и готовност да бъдат настанени и да нощуват в болницата.

Със заповед на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева 5-ти и 6-ти януари са обявени за неучебни дни за цялата страна.

 

Skip to content