Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
18 декември (понеделник)

Инвестициите във ВиК сектора и икономическото развитие на област Шумен определи като приоритети в работата си за 2018 година областният управител проф. Стефан Желев

Инвестициите във ВиК сектора и икономическото развитие на област Шумен определи като приоритети в работата си за 2018 година областният управител проф. Стефан Желев. На традиционната среща с кметовете на общините в региона и представители на медиите, на която присъстваха и  заместник областните управители Петко Шаренков и Ширин Вели, проф. Желев изтъкна, че за него инвестициите във ВиК инфраструктурата са кауза и трябва да се изпълнят.  „Нужно е час по-скоро да започне реализацията на проектите за подмяна на довеждащия водопровод от язовир „Тича“, изграждането на Пречиствателна станция за питейни води, подмяна на други водопроводи и помпени станции“, посочи областният управител. Той изтъкна помощта на държавата за региона и съобщи, че в рехабилитация на пътищата в област Шумен през тази и следващата година държавата ще инвестира 37 600 000 лв. Ще бъдат ремонтирани три участъка от пътища трети клас, както и първокласният път Русе-Варна.

Проф. Стефан Желев посочи и приоритетите в работата на екипа си през 2017 година, които са контрол по спазване на законността, икономическо развитие на област Шумен и едновременно с това работа за преодоляване на неравномерното развитие на отделните общини, създаване на условия за инвестиции във ВиК сектора с цел повишаване качеството на питейната вода, превенция на бедствия и аварии и въвеждане на електронното управление.

Областният управител подчерта икономическата стабилност в страната, като фактор, който създава перспектива пред бизнеса, намаляването на безработицата, устойчивата политика по отношение на данъчната система. „Тази благоприятна обстановка няма начин да не оказва влияние върху област Шумен“, заяви проф. Желев и допълни, че с развитието на икономиката заетостта ще продължи да нараства и безработицата да намалява.

Skip to content