Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
12 юни (петък)

Изпълняват се строги противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 на територията област Шумен

Усложняването на епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на област Шумен, беше обсъдено на работна среща на областния управител проф. Стефан Желев с кметовете на община Венец Нехрибан Ахмедова и на Каолиново Нида Ахмедов, заместник-кмета на община Шумен д-р Светлана Маркова, директора на РЗИ Шумен д-р Пепа Калоянова и директора на ОД на МВР Шумен старши комисар Ялчън Расим.

През последното денонощие 11 са установените нови случаи на COVID-19. С положителни проби са регистрирани трима жители на село Тъкач и двама в село Климент, община Каолиново. Новите случаи в село Изгрев, община Венец, са 6.

По време на срещата кметът на община Каолиново Нида  Ахмедов съобщи, че днес ще бъде извършена дезинфекция в селата Тъкач и Климент. Детските градини в цялата община не работят от началото на извънредното положение и остават затворени.

В двете общини продължава извършването на епидемиологични проучвания на новорегистрираните случаи и се издирват контактните им лица. Екипи на РЗИ работят на място в населените места. Продължава вземането на проби в село Изгрев в рамките на масовото тестване на жителите в селото.

От утре ще започне тестване на жителите на село Тъкач, като ще бъдат обхванати хората с повече социални контакти и рискови групи лица, които имат всекидневен пряк контакт с населението.

Екипи на ОД на МВР контролират изпълнението на въведените строги противоепидемични мерки на територията на село Изгрев, община Венец. Засилено полицейско присъствие има и в съседните населени места.

Апелът към всички граждани е стриктно да спазват въведените противоепидемични мерки и да оказват съдействие на институциите при изпълнението на техните задължения. Нека всички да бъдем дисциплинирани, отговорни и заедно с общи усилия да овладеем разпространението на заразата.

Skip to content