Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
4 януари (сряда)

Министър Меглена Кунева инспектира ремонтните дейности в училището в село Хитрино

Вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева посети училището в село Хитрино и провери на място хода на ремонтните дейности. При посещението си министър Кунева беше придружавана от заместник-министъра на образованието и науката Диян Стаматов, областния управител Донка Иванова и заместник-областния управител Селиме Кърджалиева.

Искам да видя резултат по възстановяването на училището в село Хитрино, заяви министър Кунева. По думите й трябва да има добра организация и синхрон между ръководството на училището и общинската администрация, за да бъдат спазени сроковете и децата да се върнат в класните стаи след ваканцията. Ако работата не върви ритмично, няма да можем да спазим срока, каза Меглена Кунева.
Тя съобщи, че са поддържали ежедневна връзка относно дейностите по ремонта на учебното заведение, а сега с нейния екип са на място, за да могат да видят как се случват нещата.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил заяви, че в учебното заведение днес се поставят нови стъклопакети и до края на деня училището ще бъде остъклено напълно.

В понеделник в ОУ „Петър Берон“ в Хитрино ще пристигне мобилна група психолози, които ще работят с децата и с учителите. От Министерството на образованието и науката е осигурен и допълнителен 32-местен автобус за нуждите на учебното заведение.

При посещението си в Хитрино министър Кунева разговаря с учителския колектив на училището и проведе среща с кмета на общината Нуридин Исмаил.

Picture 403

Picture 404

Picture 407

Skip to content