Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
27 октомври (събота)

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителството на автомагистрала „Хемус“ между Белокопитово и Буховци

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира тази сутрин строящия се участък от автомагистрала „Хемус“между Белокопитово и Буховци. Присъстваха областните управители на Шумен проф. Стефан Желев и на Търговище Митко Стайков, кметовете на Шумен Любомир Христов и на Търговище д-р Дарин Димитров.

При инспекцията на терена кметовете сигнализираха, че има проблем при отчуждаването на 180 декара земеделска земя на територията на област Търговище. По-късно премиерът Бойко Борисов разговаря със собственика на земята, като се разбраха да се търси законово решение на проблема, за да не се забавя строителството на автомагистралата.

Строителството на отсечката започна с първа копка на 16 август тази година.Новата отсечка от 16,3 км трябва да бъде завършена през 2020-та година. Стойността на договора е 119 785 000 лв. без ДДС, които в изпълнение на ангажиментите на правителството са осигурени от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Участъкът ще бъде с две ленти за движение, две ленти за изпреварване, две аварийни ленти, водещи ивици, два банкета и средна разделителна ивица. Предвидено е изграждането на редица сложни съоръжения –  пътен възел „Буховци“ при пресичането на магистралата с път III-5102 Буховци – Макриополско, както и три връзки – на първокласния път Търговище-Варна с п.в. „Белокопитово“,  п.в. „Варна – Търговище“ и п.в. „Търговище – Варна“.

Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Хемус-16320“, а строителният надзор се осъществява от ДЗЗД „Консултанти Хемус 2 – 2016“.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skip to content