Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
22 април (петък)

Министър-председателят Бойко Борисов откри новата сграда на Административен съд-Шумен

Новата сграда на Административен съд-Шумен беше официално открита с церемония, на която присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на правосъдието Екатерина Захариева, председателят на Върховен административен съд Георги Колев, областният управител на Шумен Донка Иванова и кметът на общината Любомир Христов. Тържествен водосвет отслужи архиерейският наместник отец Димитър, който предаде поздравите на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан с пожеланието магистратите да вършат своята работа в истинност и правдолюбие.

„Новата сграда на Административния съд е плод на сериозна работа и много усилия на институции, които години наред работиха, за да имаме днес модерна удобна и респектираща сграда, отговаряща на европейските стандарти и изисквания“,  каза в словото си председателят на Административния съд Кремена Борисова, която благодари на колегите си, с които повече от 9 години, въпреки неудачите и неудобствата са работили всеотдайно и отговорно и заедно са постигнали отлични резултати в работата си.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева заяви, че ремонтът на новата сграда на Шуменския административен съд е струвал около 1,1 млн. лева, отпуснати през миналата година, а закупуването на сградата през 2011г. е струвало още 2,6 млн. лв. на държавния бюджет. Министър Захариева каза още, че една от основите цели на изпълнителната власт е да осигурява добри условия на труд и добро възнаграждения и изрази увереност, че съдебните институции в страната най-добре ще покажат независимостта чрез бързи, мотивирани и справедливи актове.

Премиерът Бойко Борисов поздрави магистратите за новата сграда и пожела успех на служителите на съда. „Моето отношение към съдиите и прокурорите се вижда в това, което можем като правителство да предоставим не само като заплати, а и като сграден фонд, за да може да работят в чудесни условия“, заяви Бойко Борисов.

В Шумен премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на клуб „Шумен Скай“, които миналата седмица получиха от Министерския съвет за безвъзмездно ползване старото селскостопанско летище в с. Градище, като любителите летци благодариха за помощта от държавата за развитието на спорта.

IMG_3372

Skip to content