Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
29 октомври (събота)

Министър-председателят Бойко Борисов откри завод за керамика в Нови пазар

Министър-председателят Бойко Борисов откри завод за керамика в Нови пазар. На церемонията присъстваха областният управител Донка Иванова, народните представители Ралица Тодорова, проф. Стефан Желев, Бюнямин Хасан и Хамид Хамид, генералният консул на Република Турция в Бургас Ниязи Акьол, кметовете на общините Шумен, Венец, Каолиново, заместник-областните управители Петко Шаренков и Селиме Кърджалиева.

Инвестицията е на турската компания Akgun Seramik. До март следващата година трябва да се открият 300 работни места, а до 5 години собственикът Ерхан Акгюн планира да станат 1000. Чрез инвестицията на турското дружество е съживен старият завод „Керамика Плиска”, който така и не заработи след като беше построен преди години.

„Нека да поздравим хората от Нови пазар с новите работни места, които ще се разкрият с този завод. Това, което мога да обещая на хората от Нови пазар, е че ще продължим да полагаме всички усилия те да останат и да живеят тук“, каза министър-председателят Бойко Борисов при откриването на завода. Инвестицията се е реализирала с помощта на правителството. „Действително имаше проблем и инвеститорите щяха да си тръгнат, както често се случва в България, когато или администрацията е бавна, или се престарава, или не мисли стратегически. Сега с този завод ще се разкрият 300 работни места – това са 1500 души, които ще се прехранват. Радвам се, че днес вече имаме готова линия да работи, до март 300 човека ще работят тук. Убеден съм, че много по-скоро ще се развие тяхната инвестиция, и не само тя“, каза Бойко Борисов. Министър-председателят посочи, че другата му цел, която ще доведе до подобряване живота на хората от региона, е изграждането на автомагистрала „Хемус“.„Обещал съм, заложили сме я и „Хемус“ ще я има”, заяви премиерът.

Picture 385

Skip to content