Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
28 август (неделя)

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Шумен с кметове от Североизточна България

Министър-председателят Бойко Борисов посети Шумен. Пред сградата на Областна администрация той беше посрещнат от областния управител Донка Иванова и кмета на общината Любомир Христов. Придружаван от вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, Бойко Борисов се срещна с кметове от областите Шумен, Търговище, Разград и с кметовете на Казанлък и Айтос в сградата на Областна администрация-Шумен. С градоначалниците премиерът коментира постановлението на Министерския съвет от 18 август, с което се отпускат над 27 млн. лева на общините в страната за реализиране на различни инфраструктурни проекти.

„Това, което ми е подадено като най-належащо, сме се постарали. Целта ни е всяко населено място в България – махала, село, град, по нещо да се прави и хората да живеят по-добре. Да усетят хората, че като кажем събираме повече пари в бюджета, то не  е самоцел и парите отиват за вас“, каза Бойко Борисов. Той подчерта, че никога не е делил общините по партийната принадлежност на кметовете. „За нас няма значение кой от коя партия е. Всеки  от нас е избран да прави така, че хората от неговото населено място-малко, голямо, село, град, да се чувстват по-добре“, заяви премиерът Борисов.По думите му благодарение на звената за борба с контрабандата могат да се осигурят допълнителни средства, които се дават като субсидии за населените места.

„В този размирен свят се опитваме да пазим баланса, и между Турция, и между ЕС и между нас най-вече. Всички сме български граждани и трябва да се държим заедно, защото никой не може да ни помогне, ако не си помогнем заедно“, заяви министър-председателят и посочи, че етническата толерантност, която има в България, е пример и в Европа.

Премиерът допълни, че се старае да изпълнява всички поети ангажименти по отношение на изграждането на различни обекти и реализацията на инфраструктурни проекти и отново призова кметовете да бъдат внимателни при провеждането на процедурите по обществени поръчки.

С министерското постановление на община Шумен се отпускат  8 млн. лв. за изграждане на многофункционална спортна зала в града и благоустрояване на пространството около нея. Община Върбица получава 400 000 лв. за реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в населени места на общината. За община Хитрино се отпускат 350 000лв. за реконструкция на улица в село Звегор. За община Каолиново средствата са в размер на 400 000 лв. за реконструкция на улица в село Пристое, а за община Венец- 850 000лв. за реконструкция на улици в населени места и изграждане на фитнес на открито.Община Нови пазар получава 561 000лв. за изграждане на многофункционална зала в село Памукчии  и на детски площадки в селата Памукчии и Стоян Михайловски.

След срещата министър-председателят Бойко Борисов и министър Румяна Бъчварова инспектираха на място направеното досега за строителството на многофункционалната спортна зала в района на Пети полк в Шумен. „Работете, ако се справите добре, ще има още средства и за други важни за хората и за Шумен проекти“, каза премиерът след огледа на терена.

 

Skip to content