Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
24 октомври (понеделник)

Министърът на отбраната Николай Ненчев откри обновената спортна зала във Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен

Министърът на отбраната Николай Ненчев откри обновената спортна зала във Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет „Васил Левски“ в Шумен. На церемонията присъстваха областният управител Донка Иванова, кметът на общината Любомир Христов, началникът на Националния военен университет бригаден генерал Пламен Богданов, деканът на факултета полк. Сашо Евлогиев, както и двама изявени български спортисти – Румяна Нейкова и Йордан Йовчев, които са част от Центъра за елитен спорт към военно формирование 22 980.

Реновираната спортна зала е многофункционална, предназначена за водене на учебни занятия и спортно-състезателен процес, като в нея могат да се практикуват спортове като футбол на малки врати, волейбол, баскетбол, тенис на корт, гимнастика, бойни спортове. В обновяването на базата са вложени близо 23 хил. лв., от които близо 10 хил. лв. са дарени от фирма „Алкомет“ АД.

При посещението си в Шумен министърът на отбраната съобщи, че са осигурени средства за ремонт на сградата на Щаба във факултета, които са в размер на около 680 000 лева. Дейностите по ремонта ще започнат до края на годината при спазването на всички процедури, каза министър Николай Ненчев. Той съобщи още,че министерството ще прехвърли на община Шумен военен имот „Дивизията“, който е с отпаднала необходимост.

IMG_4235

IMG_4239

Skip to content