Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
27 март (вторник)

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се срещна с кметове и кметски наместници от област Шумен

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев беше на работно посещение в Шумен. На работна среща вътрешният министър Валентин Радев и кметовете и кметски наместници от област Шумен обсъдиха начините за справяне и ограничаване на битовата престъпност. На срещата присъстваха областният управител проф. Стефан Желев и заместник-областните управители Петко Шаренков и Ширин Вели.

Представители на местната власт оцениха доброто взаимодействие с полицейските служители, които обслужват съответните райони. Липсата на видеонаблюдение в повечето малки населени места и възможностите за изграждане бяха сред основните дискутирани теми. Вътрешният министър сподели виждането, че чрез изграждането и на зали за мониторинг в полицейски управления ще се постигне и по-бърза реакция след получени сигнали за престъпления или нарушения на обществения ред.  Министър Радев подчерта, че ще продължи работата на мобилните групи в малките населени места, след получените положителни отзиви от представителите на местната власт  за засиленото полицейско присъствие.

Очакват се нови автомобили, с които ще бъде осигурена повече мобилност на патрулиращите екипи и сигурност на полицаите да стигат и  до най-отдалечените и слабо населени места, заяви министър Валентин Радев на среща с ръководния състав на ОДМВР-Шумен. Той даде добра оценка за работата на дирекцията и посочи, че наред с противодействието на конвенционалната престъпност, усилията ще бъдат насочени към намаляване на предпоставките за пътни инциденти,  както и провеждането на кампании по превенция на телефонните измами.

IMG_8063

Skip to content