Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
6 април (сряда)

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов връчи разрешителното за обединението на болниците в Шумен и Нови пазар

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов днес беше на посещение в Шумен. На среща в Областна администрация, в присъствието на областния управител Донка Иванова, заместник-областните управители Петко Шаренков и Селиме Кърджалиева, кметовете на Шумен и Нови пазар Любомир Христов и Ивайло Камаджиев, ръководители на РЗОК, РЗИ и лечебните заведения, министър Москов обяви обединението на МБАЛ Шумен и МБАЛ Нови Пазар.

„Обединението на болниците в Шумен и Нови пазар дава израз на философията ни, че Министерството на здравеопазването, правителството и местната власт, се опитваме да оптимизиране и променим системата на здравеопазването” каза министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. Той благодари на ръководствата на двете болници и на местната власт в Шумен и Нови пазар за това, че са взели решение за обединението на здравните заведения.

„Това означава, че пациентите от Нови пазар ще могат да бъдат лекувани по-навременно, по-адекватно и наистина да им бъде гарантиран пътя. Наистина това дава сигурност на системата. Това дава основание и на финансиращите институции да имат много по-ясни причини за финансиране на пациентопотока.  От гледна точка на болниците означава, че това количество пари пак ще влиза в болниците, но много по-адекватно разпределено, съобразно нуждите на хората“, каза още д-р Москов.

По-късно той разгледа базата на МБАЛ Шумен и Комплексния онкологичен център.

Skip to content