Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница

ТОВА Е АРХИВЕН САЙТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ШУМЕН

Линк към новия сайт - https://shumenoblast.egov.bg


Новини
15 септември (събота)

Над 2500 доброволци от област Шумен се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“ тази година

 

Област Шумен за осма поредна година подкрепи кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“. Това е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда.

В тазгодишната кампания се включиха 2 521 доброволци от общините в област Шумен, които почистиха от отпадъци общо 223 места. Към 16.00 ч. днес, по информация на общините и на РИОСВ, до регионалните депа са извозени общо 88,7 тона отпадъци, събрани от общините в област Шумен.

В община Шумен в кампанията се включиха над 900 души, почистените площи са около 180 дка. До регионалното депо в кв. Дивдядово са извозени 7,1 тона отпадъци. Почистени са детски площадки, междублокови пространства и зелени площи, като най-голяма активност са проявили жителите на кварталите „Тракия“, „Добруджа“ и „Боян Българанов“. Доброволци са почистили заслоните на Шуменското плато, парк „Кьошкове“,  стъпалата към паметник „Създатели на българската държава“. В акцията по почистване са участвали групи от Шуменския университет, филиал Шумен към Медицинския университет, туристическо дружество „Мадарски конник“, дирекцията на природен парк „Шуменско плато“, фирми, ведомства и граждани.

В останалите общини в региона са почистени входно-изходни пътни артерии, паркове, детски площадки и районите около централните части на населените места в общините.

Skip to content