Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
22 март (сряда)

Наградиха победителите в Областния конкурс „Опознай своя роден край“

Победителите в Областния конкурс „Опознай своя роден край“ 2017г. за ученици от 3 до 7 клас бяха отличени на церемония в Артсалона на Радио Шумен.

Надпреварата се организира за втора поредна година от Областна администрация-Шумен съвместно с общините, Регионалното управление на образованието, РИМ-Шумен с медийното партньорство на Радио Шумен.

Тази година в конкурса се включиха ученици от общините Шумен, Смядово, Каспичан и Никола Козлево с творби в различни форми-съчинение, разказ в картини, интервю, рисунка и презентация, които бяха оценявани от жури с председател Николай Русев, ст. експерт „Обществени науки и гражданско образование“в Регионалното управление на образованието.

Заместник-областният управител доц. Живко Жечев поздрави участниците за интереса към темата. „Това е един много ценен конкурс, защото вие откривате много важни аспекти на своя роден край, неща, които са покрай нас, но ние не подозираме, вие успявате да ги намерите. Вие го правите, вие го откривате – откривате своя роден край, който е най-голямото богатство на света“, каза в приветствието си към децата доц. Живко Жечев и благодари на радио Шумен за партньорството в тази инициатива.

В първата възрастова група бяха отличени третокласничката Ирена Радостинова от III ОУ „Димитър Благоев“-Шумен за „Моето родно село в разказ и картини“ и Емануела Илиева и Светослава Колчева, 4 клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий”-  Смядово за съчинението „Стари детски игри в Смядово“.

В раздел „Съчинение“ във втората възрастова група първа награда беше присъдена на Ивета Маринова Тодорова, 7 клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий”-  Смядово за съчинението „Сватбен обичай от град Смядово“. На второ място беше класирана Иванна Тошкова Георгиева, 7 клас от ОУ „Пенчо Славейков“, с Марково със  съчинението „Моето родно село Марково“ и трети е Иван Митков Димитров, 7 клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий”- Смядово за интервю с баба Йорданка Мирчева от Смядово.

В раздел „Разказ в картини, презентация, видео, рисунка“ на първо място бяха класирани Мелис Иксанова Мехмедова, 7 клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий”- Смядово за разказ в картини „Село Янково. Над основите на тракийско селище“ и Сияна Димова, 7 клас от СУ „Сава Доброплодни“-Шумен за рисунката на Томбул джамия. Втори награди в този раздел получиха Даяна Миленова Дочева, 7 клас от СУ „Сава Доброплодни“ Шумен за нейната рисунка на читалище „Архангел Михаил“ и  Едже Зияева, 7 клас от СУ „Сава Доброплодни“ Шумен, участвала в конкурса с рисунка на Томбул джамия. На трето място беше класирана рисунката на Паметник „Създатели на българската държава“ на Гергана Георгиева, 6 клас от СУ „Сава Доброплодни“ Шумен.

Записи на съчиненията на наградените участници в конкурса ще прозвучат в ефира на радио Шумен.

IMG_4920

IMG_4915

Skip to content