Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
16 март (петък)

Наградиха победителите в Областния конкурс „Опознай своя роден край“

Победителите в Областния конкурс „Опознай своя роден край“ за ученици от 3 до 7 клас бяха наградени на церемония в Артсалона на Радио Шумен. В третото издание на конкурса тази година се включиха ученици от общините Шумен, Смядово и Нови пазар, които участваха с творби в различни форми и направления-съчинение, разказ в картини, интервю, презентация и рисунка. Присъдени бяха общо 8 награди в двете възрастови групи. Победителите бяха поздравени и наградени от областния управител проф. Стефан Желев, който благодари за подкрепата на Регионалното управление на образованието, Регионален исторически музей и Радио Шумен, с помощта на които Областна администрация организира този конкурс.

В първата възрастова група III-IV клас в раздел „Съчинение“ на първо място беше класирана Весела Жечева, 4 „а“ клас в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Смядово, за разказа „Легенда за мома Смеда“. Стефка Карова, 4 „а“ клас в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“-Смядово с разказа си „Килийно училище 1846“  заема второто място,  а трета е Никол Николаева, 4 „а“ клас в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“-Смядово с разказа си „Традиционна смядовска носия“.

Във втората възрастова група V-VII клас първото място е  за разказа за село Белокопитово на Валентина Тодорова, 6 „в“ клас в Трето ОУ „Димитър Благоев“-Шумен. Втора е Ралица Герчева, 7 „д“ клас в СУ „Йоан Екзарх Български“-Шумен с  есето си „Свободата и българите“ и на трето място е Петя Андонова, 7 „б“ клас в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Смядово за съчинението „Един живот, достоен за уважение /леля Ерика и нейната история/“.

В раздел „Рисунка“ в двете възрастови групи са присъдени награди на Йордан Данчев, 4 клас, Общински детски комплекс Нови пазар, за „Часовниковата кула“ и на Симона Тодорова, 5 „а“ клас в СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен, за портрета на Панайот Волов.

Две училища получават грамоти от областния управител проф. Стефан Желев за най-активно участие в конкурса – това са  СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Смядово.

IMG_5891

IMG_5894

IMG_5898

IMG_5901

Skip to content