Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
11 януари (сряда)

Нормализира се обстановката на територията на област Шумен

Нормализира се обстановката на територията на област Шумен.

По информация на Областно пътно управление всички пътища от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Работи се само по направлението Царев брод-Златна нива, където има големи навявания и с ротор се пробива този участък. Пътят от Шумен до Макак и Царев брод е проходим.

В следобедните часове беше отменено бедственото положение в община Нови пазар.Там са разчистени критичните участъци, които създаваха проблеми тази сутрин.

Остава в сила бедственото положение в община Венец. Отворен е пътят за Черноглавци и Габрица, продължава работата по разчистването и осигуряването на достъп до селата Деница, Капитан Петко и Боян. По информация на кмета на община Венец Нехрибан Ахмедова в 10.00ч. утре ще се проведе заседание на Общинския кризисен щаб, където вероятно ще се вземе решение за отмяна на бедственото положение.

В община Хитрино продължава разчистването на общинската пътна мрежа. Все още няма достъп по направлението Живково, Иглика, Становец, като работата продължава.

Със заповед на министъра на образованието и науката по искане на кметовете дните 12 и 13 януари ще бъдат неучебни в общините Шумен, Нови пазар, Венец, Каспичан,  Върбица, Смядово, Каолиново, Никола Козлево.

В община Велики Преслав днес следобед кметът Александър Горчев е провел среща с директорите на училищата в общината и е взето решение дните 12 и 13 януари да бъдат неучебни за училищата в общината. Това ще стане на основание чл. 105, ал. 4 от Закона за предучилищното и училищното образование, според който директорът има право да обяви неприсъствени дни с решение на педагогическия съвет на училището.

Skip to content