Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
9 ноември (понеделник)

Новият кмет на община Шумен Любомир Христов встъпи в длъжност

Областният управител Донка Иванова откри първото заседание на Общинския съвет в община Шумен. Клетва положиха новоизбраните общински съветници, избраният за кмет на общината Любомир Христов и кметовете на кметства.

Досегашният кмет на община Шумен Красимир Костов връчи на новия градоначалник Любомир Христов ключа на града и кметската огърлица. „Връчвам огърлицата и ключа на Община Шумен с пожелания за успешна работа за благото и просперитета на Шумен и за доброто на шуменските граждани“, каза Красимир Костов. „Заставам с голямо вълнение пред вас. Позицията на кмет е голяма отговорност, дълг и чест. Изборите приключиха, благодаря за доверието на шуменци. Няма да е лесно, но вярвам, че загърбвайки всички лични, корпоративни и политически интереси ще работим за благото на Шумен и на шуменци. Макар и многопартиен състав на общинския съвет, вярвам, че заедно можем да променим Шумен“, заяви Любомир Христов.

Областният управител Донка Иванова поздрави новоизбраните съветници, кмета на общината и кметовете на кметства с избора. „Вие сте тук по волята на избирателите – жителите на община Шумен. С мъдрия си избор хората предложиха пъстър местен парламент, за да ни подскажат, че на изборите няма победители и няма победени – има избранници, които трябва да поемат огромната отговорност за развитието на Шумен. Желая ви да сте здрави и да имате силите и енергията да променяте към по-добро живота на шуменци“, заяви Донка Иванова. Вие сте на ход, да извървим пътя заедно“, пожела в края на приветствието си областният управител Донка Иванова.

На първото си заседание общинските съветници избраха председател на Общинския съвет. С тайно гласуване с 26 гласа „за“ и 15 недействителни бюлетини за председател на местния парламент бе избран проф. Борислав Беджев. Той благодари за доверието и обеща конструктивни заседания за решаване проблемите на шуменци. Проф. Беджев предложи правилника за дейността на общинския съвет да бъде преразгледан и актуализиран. За целта бе сформирана 7-членна комисия, която ще предложи промените.

IMG_2510
IMG_2493

Skip to content