Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
26 февруари (понеделник)

Няма бедстващи хора на територията на област Шумен

Обстановката в област Шумен и предприетите мерки и действия на институциите бяха обсъдени на работна среща на областния управител проф. Стефан Желев с представители на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, ОД на МВР, ОПУ, РЗИ, ВиК, ЦСМП, „ЕСО“ ЕАД МЕР Шумен, „Енерго Про“, поделение З4200 и БЧК.

Според представената информация към момента няма кризисна ситуация и бедстващи хора в региона. Няма населени места без ток и вода. Болните на хемодиализа от община Венец са транспортирани до МБАЛ Шумен, където ще останат да пренощуват. При необходимост са осигурени допълнителни легла за пациенти и от останалите общини.

По места общините са създали необходимата организация за поддържане и почистване на пътната мрежа и при нужда за извличане на закъсали автомобили. Кметовете са предупредени да осъществят връзка с фирмите, които доставят хляб, за своевременно зареждане на търговските обекти.

Затворени за товарни автомобили над 12 тона са пътищата Шумен-Разград-Русе, Шумен-Силистра и Ришки проход.

През нощта се очаква усилване на вятъра, снегонавявания и образуване на преспи. С оглед безопасността на гражданите, се препоръчва пътуване само при крайна необходимост.

Skip to content