Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
4 юли (вторник)

Няма сериозни поражения върху инфраструктурата след падналите валежи в област Шумен

По информация от 8.30ч. тази сутрин 5 села в област Шумен са без електрозахранване вследствие на аварии от падналия проливен дъжд. Ток нямат село Струйно в община Шумен, Тръница в община Нови пазар и селата Деница, Боян и Капитан Петко в община Венец, където от силния вятър са паднали 2 стълба. По места на отделни улици в населените места има и частични прекъсвания на захранването, поради скъсани жици.

Снощи в 20.00ч. без ток са били 11 населени места в общините Шумен, Нови пазар, Венец и Каспичан. Екипите на Енерго-Про са работили през цялата нощ за отстраняване на авариите и продължават да работят за пълното възстановяване на електрозахранването до всички населени места.

По информация на дежурните в общините няма данни за сериозни поражения върху инфраструктурата. Имало е сигнали за наводнени мазета и запушени шахти, но дежурните екипи са реагирали своевременно. Слаба градушка е паднала в общините Венец и  Хитрино. През нощта нивото на река Врана в община Велики Преслав се е покачило с около 1 метър и се наблюдава от служители на общината.

В общините Смядово, Върбица, Никола Козлево, Велики Преслав, Каолиново валежите са били слаби.

Към 16.00ч. беше възстановено електрозахранването във всички населени места в област Шумен, където имаше проблеми от падналите валежи. Екипите на Енерго-Про са отстранили авариите, като са били сменени 2 електрически стълба в село Капитан Петко и 2 трафомашини в село Струйно и на разклона за село Развигорово.

Skip to content