Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
16 септември (събота)

Област Шумен се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”

 

За седма поредна година общините от област Шумен и Областна администрация подкрепиха кампанията „Да изчистим България заедно”. По места общинските администрации създадоха организация за раздаване на ръкавици и чували, както и за извозване на отпадъците.

По данни на общините в акцията днес се включиха близо 1 800 доброволци. Почистени са замърсени участъци в населените места, междублокови пространства, квартални градинки и детски площадки, паркове, дерета, входно-изходни пътни артерии.

В община Шумен в 14 села от общината са проведени акции по почистване, събрани са 102 чувала с отпадъци.  В град Шумен над 360 доброволци са почиствали улици, детски площадки, паркове, лесопарк „Кьошковете”, Лозевско шосе, ПП “Шуменско плато“, като са събрани 4 680 кг. отпадъци.

В община Смядово почистената площ е 15,9 дка с участието на над 200 души-общинска администрация, кметствата и жилищни кооперации. Над 250 доброволци в община във Велики Преслав са почистили 20 замърсени места, като събраното количество отпадъци е 7 тона. 670 чувала с боклуци са събрани при акцията в община Върбица, в която са са включили общинска администрация, много хора от населените места, ученици и членове на пенсионерския клуб. В община Нови пазар извозеното количество отпадъци е 3, 8 тона. В община Венец са почистени района около стадиона в село Ясенково и дере край Венец с участието на представители на общинска администрация. Акция по почистване е проведена и в община Каолиново с участието на около 100 човека.

IMG_3

Picture 648

Skip to content