Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
17 май (вторник)

Област Шумен се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”

Областна администрация-Шумен ще подкрепи и тази година кампанията „Да изчистим България заедно”, организирана от bTV Media Group за шести пореден път. Акцията ще се проведе на 4 юни в цялата страна. Изборът на датата е свързан с желанието да посрещнем Световния ден на околната среда 5 юни в по-чиста България, е апелът на инициаторите на кампанията.

На работна среща днес в Областна администрация беше обсъдена организацията на акцията в нашия регион, като представителите на териториалните структури на държавната администрация потвърдиха участието си в кампанията. Тази година акцентът е поставен върху почистването на защитените територии и природните паркове. Със съдействието на  дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ са определени четири места за почистване на територията на парка – района около Шуменска крепост, летен информационен център до паметник „Създатели на българската държава“, заслон „Диана“ и парк „Кьошковете“.

Областният управител Донка Иванова отправя призив към жителите на област Шумен да се включат в кампанията. „Нашето желание е да подкрепим инициативата и каузата да намери повече поддръжници“, е апелът на областния управител.

Министерството на околната среда и водите като основен партньор на кампанията осигурява ръкавици и чували за участниците. Всеки, който желае да се включи, може да ги получи на 4 юни в 9.30 ч. на входа на парка „Кьошковете“.

Skip to content