Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
5 април (вторник)

Областна администрация-Шумен подкрепя инициативата на омбудсмана на Република България Мая Манолова „Великден за всички“

Областният управител на Шумен Донка Иванова изрази подкрепата си за инициативата на омбудсмана на Република България Мая Манолова „Великден за всички“.  Омбудсманът апелира за съпричастност към тези, които имат най-голяма нужда да посрещнат достойно големия християнски празник-Великден.

Националната кампания е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни –поколението на нашите родители, българските пенсионери. Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева най-нуждаещите се пенсионери. Техните притежатели ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.Разпределението на боновете ще става по предварително раздадени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт.

Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е  – Български червен кръст (БЧК).   

        IBAN: BG03BUIB98885029906100

        Банков код: BUIBBGSF
        Или със SMS на 1255 –  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

 

Изрично е указано в платежното нареждане да се посочва общината, целта е децентрализация на набраните средства.

Skip to content