Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
22 март (четвъртък)

Областна администрация-Шумен подкрепя Националната кампания „Великден за всеки“

Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев изрази подкрепата си за Националната кампания „Великден за всеки“, която се организира под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова. Омбудсманът Мая Манолова апелира за съпричастност към тези, които имат най-голяма нужда да посрещнат достойно големия християнски празник-Великден.

В третото издание на „Великден за всеки“ отново ще се набират парични средства и хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг. По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Със съдействието на социалния патронаж по общини в седмицата преди Великден ще се раздават хранителни продукти на социално слаби и бедни хора.

Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст

        IBAN: BG53UNCR70001522802795

        Банков код: UNCRBGSF

        Или със SMS 1255 –  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

        Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК   www.redcross.bg

 

Изрично е указано в платежното нареждане да се посочва общината, за която да отидат дарените средства.

В предишните две издания, кампанията събра близо 1 млн. лева и тонове храна, с които бяха подпомогнати над 60 хиляди пенсионери.

 

Skip to content