Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
5 юли (сряда)

Областната транспортна комисия препоръчва поставянето на стационарни камери на два първокласни пътя в област Шумен

Областната транспортна комисия проведе днес заседание, водено от областния управител проф. Стефан Желев. Пред комисията инж. Пламен Тодоров, началник на областен отдел „Автомобилна администрация“, представи информация за извършената контролна дейност от началото на годината. „За първите шест месеца на годината са проверени 178 товарни автомобила при извършване на обществен превоз на товари, както и 391 таксиметрови автомобила за извършване на превоз на пътници.Съвместно с органите на МВР са извършени  57 проверки“, съобщи инж. Тодоров. По думите му в резултат на извършените проверки са съставени 165 акта за установяване на нарушения и са наложени 161 наказателни постановления.  2 автомобила принудително са спрени от движение за срок от 6 месеца за установен нерегламентиран превоз на пътници на територията на област Шумен.

Във връзка със зачестилите сигнали от общините в област Шумен по отношение преминаването на тежкотоварни автомобили с несъобразена скорост и претоварени над максимално допустимите норми през населените места, Областната транспортна комисия взе решение да бъдат поставени стационарни камери на пътя Шумен – Карнобат в участъка между селата Веселиново и Радко Димитриево и на пътя Шумен – Силистра. Ст. инспектор Фахри Ахмедов от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР в Шумен обясни, че поставянето на камерите е в правомощията на Главна дирекция „Национална полиция“ при определена процедура. На този етап органите на реда ще продължат активно да осъществяват контрол и чрез три мобилни системи, които са на разположение на сектор Пътна полиция при ОД на МВР. С цел ограничаване на движението с несъобразена скорост през село Златна нива, бе решено на подхода от Шумен, на изхода на село Върбяне и на изхода на град Плиска да бъдат изградени „легнали полицаи“, да бъде опреснена пътната маркировка и да се поставят допълнително пътни знаци.

В хода на заседанието бяха дискутирани и проблемите, свързани с нерегламентираните превози на пътници в областта. За тяхното ограничаване, за контрол на превозвачите и таксиметровите шофьори, ще продължи дейността си работна група от представители на отдел „Автомобилна администрация“, сектор Пътна полиция, Икономическа полиция, НАП. Работната група ще работи по график за проверките, който няма да се оповестява и ще докладва всеки месец за резултатите от работата си на областния управител.

Skip to content