Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
16 март (вторник)

Областният кризисен щаб е против отварянето на фитнес залите в област Шумен

Областният кризисен щаб в неприсъствено заседание днес взе решение, с което потвърди решението си от 10.03. 2021 г. за преустановяване на посещенията във фитнес центрове, залите за групови занимания към тях и всички зали за групови занимания по йога, пилатес, аеробика и др. на територията на област Шумен в срок до 31.03.2021г .

Областният управител проф. Стефан Желев постави на обсъждане този въпрос, след като в Центъра за административно обслужване на Областна администрация беше депозирано искане от спортуващи и собственици на фитнес зали в Шумен за отмяна на това решение и отваряне на залите при спазване на противоепидемичните мерки.

С пълно единодушие членовете на Областния кризисен щаб не подкрепиха това искане. Обстановката в област Шумен е критична и продължава тенденцията за увеличаване на заболеваемостта с достигащи нива на 14-дневна заболеваемост от близо 600 на 100 хил. население, е мнението на членовете на Областния щаб.  В единственото лечебно заведение в областта, което приема за лечение пациенти с COVID 19 – МБАЛ Шумен, ситуацията остава изключително тежка, като настанените пациенти са над 230 души.

В такава ситуация няма никакви основания да се пристъпи към разхлабване на въведените противоепидемични мерки, напротив, обстановката се анализира  ежедневно и предстои обсъждане на допълнителни мерки с цел опазване живота и здравето на хората, е позицията на областния управител на област Шумен.

Skip to content