Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
29 октомври (четвъртък)

Областният управител Донка Иванова беше гост на изложбата на детски рисунки, организирана от фирма „Ал и Ко“

Областният управител Донка Иванова подкрепи инициативата на фирма „Ал и Ко“, която по традиция за трета поредна година организира конкурс за детски рисунки. Темата тази година е „Историческите забележителности на Шумен и околността“, като в конкурса със свои творби се включиха ученици от СОУ ,,Сава Доброплодни“, СОУ „Йоан Екзарх Български“ , СОУ „Панайот Волов“ , СОУ „Трайко Симеонов“ , III ОУ „Димитър Благоев“ и II ОУ „Д-р Петър Берон“.

Гост на откриването на изложбата в регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ беше областният управител Донка Иванова, която поздрави всички участници в конкурса и пожела през следващата година инициативата да се разшири на територията на цялата област. Донка Иванова покани изложбата от детски рисунки да гостува в обособеното арт пространство в сградата на Областна администрация.

Тази инициатива се превърна в традиция за фирмата. Ще я продължим и през следващите години, като бихме искали да включим всички училища в града. Другата година ще разчитаме и на идеите на учениците за избор на тема за конкурса, каза собственикът на фирмата Димитър Александров.

Най-добрите шест творби получиха специална награда, а рисунките ще бъдат отпечатани в календарите на фирмата за 2016г.

IMG_2317

Skip to content