Герб на Република България

Република България
Областна администрация Шумен

Официална интернет страница


Новини
8 септември (четвъртък)

Областният управител Донка Иванова беше гост на откриването на нова строителна площадка в Смядово по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

Започнаха строително-ремонтните дейности на поредния, шести жилищен блок в Смядово по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Областният управител Донка Иванова и заместник-областният управител Петко Шаренков присъстваха на символичното начало по обновяването на жилищната сграда, което беше дадено с подписването на протокол за откриване на строителна площадка. Областният управител Донка Иванова изрази задоволството си от доброто активно сътрудничество между администрациите и сдруженията на собствениците, като поздрави кмета на Смядово Иванка Петрова за постигнатите резултати по реализацията на програмата на територията на общината.

На територията на област Шумен към момента са регистрирани общо 105 сдружения на собственици. От тях са подадени 73 броя заявления за интерес и финансиране  по Националната  програма за енергийна ефективност на  многофамилни жилищни сгради. 71 сдружения имат сключени договори с кметовете на съответните общини. До Българската банка за развитие са изпратени 67 искания за сключване на договори за целево финансиране, като са подписани 45 договора.

За 25 сгради има изготвени обследвания. Строително-монтажни дейности се извършват на 8 жилищни сгради, като 6 от тях са в община Смядово и по една сграда в общините Велики Преслав и Каспичан.

IMG_3883

IMG_3889

Skip to content